Zonnevangers

Deel bericht

Deze bladvormige zonnevangers brengen het buiten gevoel naar binnen. Wij gaan regelmatig wandelen in het park of het bos. Onderweg komen we dan een heleboel natuurschatten tegen en zo ook veel mooi gekleurde blaadjes. Wanneer we terug zijn van onze wandeling leg ik de blaadjes te drogen tussen oude kranten of oude boeken, daar boven op leg ik ook nog enkele boeken. Dit gewicht zorgt er voor dat de blaadjes mooi plat worden. 

Om te beginnen met je zonnevanger print je eerst de printable van het blad uit en knip daar de vorm van het blad uit. Aan een kant plak ik boeklon (zelf klevend kaftpapier, ik haalde dit bij de Hema) en deze knip ik ook in de vorm van het blad.

Laat je kindje de blaadjes in kleine stukjes knippen zodat het net confetti word. Omdat we best veel blaadjes moesten knippen hebben wij dit samen gedaan.

Daarna kunnen de kinderen gaan plakken! Laat ze hier lekker in vrij en zie wat ze er zelf van maken. Gebruikt je kind alleen maar  dezelfde kleur of alle kleuren door elkaar? 

Als het plakken klaar is kan je er voor kiezen om aan de andere kant ook nog boeklon te plakken maar dit is niet echt nodig. Ik heb hier wel voor gekozen en we hebben ze daarna een mooi plekje gegeven op het raam. 

Let vooral op het magische effect als de zon er door heen schijnt!

Download hier de printable van het blad