Natuurlijke armbanden

Deel bericht

Natuurlijke armbanden, welke materialen heb je daar voor nodig:

  • Kartonnen armband, bijvoorbeeld van lege rollen schilderstape of ducktape
  • Boeklon of breed plakband 
  • Bloemen (gedroogd)

Wij zijn in de ochtend eerst op pad gegaan om bloemen te plukken. In de berm en in weides waar veel bloemen staan mogen ze van mij wel enkele bloemen plukken. In onze eigen tuin komen ook steeds meer bloemen te staan, dus daar hebben we ook wat bloemetjes uit geplukt.  

Eerst heb ik uit boeklon stroken geknipt zo breed als de kartonnen armband. Die stroken heb ik toen met lijm op de armband geplakt. Daarna leg ik de bloemetjes klaar op een schaal en mochten ze aan de slag.

De meiden vonden dit allebei erg leuk en gingen meteen fanatiek de bloemetjes er op plakken. Dit is dan ook een goede oefening voor de fijne motoriek. Ze pakten de bloemetjes met hun duim en wijsvinger van de schaal en drukten ze dan op de armband. Als ze zo bezig zijn  probeer ik me er zo weinig mogelijk mee te bemoeien zodat ze zelf kunnen ervaren en ontdekken. Het enige wat ik aangaf was dat ze de armband rond kon draaien. Nadat ik dit had laten zien had ze het al snel door en kwam de volledige armband vol met verschillende bloemen.

Eenmaal klaar heb ik nog stroken boeklon er overheen geplakt zodat de bloemetjes blijven zitten. Maar je kan ze natuurlijk ook gewoon zo laten.